De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (2024)

4 minuten

Het is van essentieel belang om je lichaam goed gehydrateerd te houden, maar je moet er ook voor zorgen dat de pH-waarde goed in balans blijft. Wij zullen je leren hoe je beide kunt bereiken met behulp van alkalisch water.

De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (1)

Alkalisch water drinken is bijna net zo belangrijk als het drinken van ‘normaal’ water. Dit komt doordat het de pH van je lichaam reguleert. We laten je in dit artikel zien waarom dit zo belangrijk is.

Elke dag water drinken is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Niet alleen omdat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat, maar ook omdat je organen water nodig hebben om naar behoren te kunnen functioneren.

Om het vochtgehalte in je lichaam optimaal te houden en de ontwikkeling van ziektes te voorkomen, wordt aangeraden om zes tot acht glazen water per dag te drinken.

Hoewel je ook drankjes kunt kopen waarvan beweerd wordt dat ze een alkalischeffect hebben op het lichaam, is het eigenlijk veel gezonder om zo’n drankje gewoon zelf te maken met biologische ingrediënten.

De drank die we in dit artikel delen, zal niet alleen helpen om de zuurgraad in je lichaam te verlagen, maar voorziet je lichaam ook van een verscheidenheid aan gunstige voedingsstoffen.

Hieronder delen we hoe je dit drankje, dat zowel voordelig als gezond is, zelf thuis kunt maken.Let goed op!

Lees ook:
8 alkalische diëten voor je gezondheid

Waarom zou ik alkalisch water moeten drinken?

De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (2)

Voordat we je gaan laten zien hoe je zelf thuis alkalisch water kunt maken, lijkt het ons belangrijk om eerst even te vertellen welke voordelen alkalisch water allemaal biedt en waarom je deze drank meerdere keren per week zou moeten drinken.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de lichamelijke pH-waarde gemeten wordt op een schaal van nul tot veertien. Daarbij is zeven een neutrale waarde. Elke waarde boven de zeven wijst op een alkalisch lichaam. Waarden onder de zeven wijzen dan weer op een te zuur lichaam.

Gezegd wordt dat de pH-waarde tussen de 7,35 en 7,45 moet liggen om het lichaam gezond te houden.

Het probleem is echter dat het dieet van de gemiddelde mens steeds zuurder begint te worden.Ook zijn de meeste mensen zich er niet van bewust zijn dat een groot gedeelte van het voedsel dat ze consumeren hun lichamelijke pH-waarde kan beïnvloeden.

Het gevolg hiervan is dat onze organen allerlei problemen ervaren bij het uitvoeren van hun taken. Hierdoor blijven er steeds meer gifstoffen achter in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat lichaamsweefsels achteruitgaan en de kans op ernstige ziektes groter wordt.

De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (3)

Het is zelfs zo dat een te hoge zuurgraad ervoor kan zorgen dat sommige lichaamscellen afsterven en in de meest ernstige gevallen zelfs kankerachtig kunnen worden. Daaromis het dus van essentieel belang om je dagelijkse eetgewoontes te verbeteren en minstens één glas alkalisch water per dag te drinken.

Deze drank zorgt ervoor dat zure afvalstoffen sneller uit het lichaam worden gedreven. Ook houdt het de pH-waarde in balans, zodat lichaamscellen van voldoende zuurstof worden voorzien.

Wanneer je deze drank regelmatig drinkt, gaat het vochtgehalte in je lichaam omhoog, zul je minder last hebben van vermoeidheid en voorkom je zowel inwendige als uitwendige symptomen van vroegtijdige veroudering.

Hoe kan ik alkalisch water zelf thuis maken?

De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (4)

Alkalisch water kun je makkelijk zelf maken door een beetje Himalayazout te mengen met citroen en gezuiverd water.

  • Dit water voorziet het lichaam van veel vitamine C, bioflavonoïden, pectine en essentiële mineralen, die het immuunsysteem, het spijsverteringssysteem en het cardiovasculaire systeem kunnen beschermen.
  • Daarnaast bevat het etherische oliën zoals limoneen en alfa-thujon, die een antioxidante werking hebben en het negatieve effect dat vrije radicalen op het lichaam hebben kunnen verminderen.
  • Ook een matige consumptie van alkalisch water draagt bij aan gezond gewichtsverlies, gaat vochtretentie tegen en kan spanningshoofdpijn verlichten.
  • En tot slot kan het ook het lichamelijke en mentale energieniveau verhogen, waardoor symptomen van stress en prikkelbaarheid af zullen nemen.

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel Himalayazout
  • 2 liter gezuiverd water

Instructies

  • Was de citroen met een beetje water met appelazijn om hem te desinfecteren.
  • Snijd de citroen vervolgens in schijfjes en voeg de schijfjes toe aan een kan gevuld met twee liter gezuiverd water.
  • Voeg dan ook de theelepel Himalayazout toe.
  • Roer de ingrediënten met een siliconen spatel door elkaar en laat het mengsel gedurende de nacht staan op kamertemperatuur.
  • Drink de volgende ochtend een half uur voor het ontbijt een àtwee glazen.

Bekijk ook dit artikel:
De zes beste alkalische voedingsmiddelen die bestaan

Let op!

  • Dit alkalische drankje is niet geschikt voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk.
  • Drink niet meer dan zes glazen per dag.Hierdoor zou je lichaam namelijk juist te alkalisch kunnen worden.
  • Voor de beste resultaten kun je het beste zes glazen per dag drinken en natuurlijk een evenwichtig dieet aanhouden dat rijk is aan antioxidanten met voldoende beweging.
  • Probeer daarnaast ook minder fastfood en voedsel in blik te eten, aangezien dit soort voedsel mogelijk een bron van gifstoffen kan zijn.
De gezondheidsvoordelen van alkalisch water (2024)

FAQs

De gezondheidsvoordelen van alkalisch water? ›

Gewoon kraanwater heeft een pH-waarde van 7 is daarmee niet zuur of basisch, maar juist neutraal. Alkaline water daarentegen helpt om een gezond zuur-base evenwicht in je lichaam te ondersteunen. Daarnaast ondersteunt alkaline water ook je spijsvertering.

Wat doet alkalisch water met je lichaam? ›

Alkalisch water beschermt ons tegen gifstoffen

Zwak / twijfelachtig. Er zijn stoffen die minder effect hebben in alkalisch water, maar andere gifstoffen kunnen juist gedijen in alkalisch water.

Hoeveel alkalisch water per dag? ›

Deze mineralen maken het water alkalischer. Water is betrokken bij veel belangrijke processen in ons lichaam. Het advies is om zo'n 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken.

Wat is beter alkalisch of niet alkalisch water? ›

In die zin is neutraal water nuttig, maar voor de spijsvertering is het beter als de pH van het water iets lager ligt dan 7. Als de pH hoger is dan 7 (alkalisch water dus), dan zal het water de zuurtegraad in de maag - die nodig is voor een goede spijsvertering - neutraliseren.

Waarom is alkalisch goed? ›

Een alkalisch effect is het tegenovergestelde van een verzurend effect. Het zorgt ervoor dat je pH-waarde op orde blijft waardoor je een stuk gezonder bent. Het alkalisch dieet is vooral goed voor je nieren. Daarnaast kan het ook een gunstig effect hebben op de botten, spieren en darmen.

Hoe maak ik mijn water alkalisch? ›

Bereid eerst vloeibare ons water voor (houd er rekening mee dat je het vooraf moet zuiveren) en een 1/8 eetlepel zuiveringszout. Daarna doet u de soda in het water. Schud en roer vervolgens het mengsel totdat de soda goed is opgelost. Tot slot heb je je gealkaliseerde water klaar.

Waarom is zuur water schadelijk? ›

Een lage pH-waarde van grondwater (ook wel 'zuur water') kan verschillende soorten schade veroorzaken, waaronder: Corrosie van leidingen en apparatuur: Water met een lage pH-waarde kan corrosie veroorzaken in metalen leidingen en apparatuur die in contact komen met het water.

Hoeveel liter alkalisch water moet je per dag drinken? ›

Koop alkalische wellnessopties als u op zoek bent naar een natuurlijke, gezonde oplossing om de spijsvertering te verbeteren. Drink dagelijks 2-3 liter alkalisch voor het beste resultaat.

Is het veilig om 11,5 alkalisch water te drinken? ›

Hoewel het met mate drinken van alkalisch water over het algemeen als veilig wordt beschouwd , kan het consumeren van overmatige hoeveelheden potentiële gevolgen hebben. Hier zijn enkele mogelijke effecten van het consumeren van 11,5 alkalisch water: Elektrolytenbalans: Het drinken van grote hoeveelheden alkalisch water kan de elektrolytenbalans in uw lichaam verstoren.

Kan alkalisch water hoofdpijn veroorzaken? ›

's Nachts overstappen op alkalisch water kan bij sommige mensen hoofdpijn, spierpijn, gasvorming of griepachtige symptomen veroorzaken (niet veel, en vooral bij degenen die veel gifstoffen en zuurafval moeten kwijtraken), dus het is essentieel om het rustig aan te doen. in eerste instantie.

Is alkaline hetzelfde als pH? ›

Een te lage alkaliniteit zorgt ervoor dat de pH zeer sterk zal fluctueren, terwijl bij een te hoge alkaliniteit de pH moeilijk te corrigeren valt. Het ideale alkalineniveau in het zwembad houdt de pH-waarde stabiel en zorgt voor een goede waterbalans.

Is gekookt water basisch? ›

Alkalisch kraanwater

In Nederland heeft kraanwater een pH-waarde van 7.9 of hoger en is dus per definitie te alkalisch voor thee. Bij verhitting wordt het zelfs nog alkalischer, omdat HCO2, het zuurcomponent in water, verdampt. Dan wordt water met een zuurgraad van bijvoorbeeld 8 opeens 8.5.

Is azijn alkalisch? ›

Azijn is een zuurhoudende oplossing met een pH van organische zuren, voornamelijk azijnzuur, en andere organische verbindingen, waarvan vele vluchtige organische stoffen (VOS's) zijn. Het is een tamelijk sterk zuur met een pH waarde van circa 2.0 á 3.0 en is corrosief voor vele soorten oppervlakken.

Hoe merk je dat je lichaam te zuur is? ›

Cellulitis, huidklachten, candida-infecties, hoofdpijnen, stramme spieren en gewrichten zijn typische kenmerken van verzuring. Maar ook vermoeidheid (vooral ochtendmoeheid), een vieze adem, een onaangename zweetlucht en onverklaarbaar vocht vasthouden of gewichtstoename kunnen veroorzaakt worden door verzuring.

Hoeveel Alkaline water per dag? ›

Drink minimaal twee liter water per dag.

Welk fruit werkt Ontzurend? ›

Ook fruit zoals citroenen, limoenen, grapefruits en appels staan bekend om hun ontzurende werking. Daarnaast kunnen kruiden en specerijen zoals kurkuma, gember en kaneel helpen om de zuurgraad in het lichaam te verlagen.

Waar is basisch water goed voor? ›

Alkalisch water is water met een lagere zuurtegraad dan gewoon kraanwater, wat kan bijdragen aan een betere zuur-base balans, hydratatie, en spijsvertering. Dit licht basische drinkwater heeft een verhoogde pH-waarde, wat kan zorgen voor meer energie en een gezonder lichaam.

Is een alkalische waterzuiveraar goed voor de gezondheid? ›

Er wordt aangenomen dat alkalisch water, met zijn hogere pH-waarde, voordelen biedt, zoals verbeterde hydratatie en mogelijke ondersteuning voor de spijsvertering, de gezondheid van de botten en het cardiovasculaire welzijn .

Wat gebeurt er als je water toevoegt aan een basische oplossing? ›

Dit verhoogt de OH- concentratie en verlaagt de H+ concentratie in de oplossing, wat resulteert in een hogere pH-waarde. Dus als je water aan een basische stof toevoegt, zal de pH omhoog gaan en niet omlaag naar 7 gaan.

Wat als alkaliteit te laag is? ›

De alkaliniteit van zwembadwater kan verhoogd worden met TA plus-poeder. Als de waarde onder 100 ppm is gedaald dien je de alkaliniteit van je zwembad te verhogen. 150 g TA plus/10.000 l water verhoogt de TA-waarde met ca. 10 ppm.

References

Top Articles
Public transportation service from and to Zaragoza Airport
Rh.okta
Foxy Roxxie Coomer
Umbc Baseball Camp
Kevin Cox Picks
Otterbrook Goldens
Craigslist Mexico Cancun
Wild Smile Stapleton
سریال رویای شیرین جوانی قسمت 338
Cinepacks.store
Western Razor David Angelo Net Worth
Globe Position Fault Litter Robot
What Is A Good Estimate For 380 Of 60
Lax Arrivals Volaris
Samsung Galaxy S24 Ultra Negru dual-sim, 256 GB, 12 GB RAM - Telefon mobil la pret avantajos - Abonament - In rate | Digi Romania S.A.
Bahsid Mclean Uncensored Photo
Viha Email Login
VMware’s Partner Connect Program: an evolution of opportunities
Gem City Surgeons Miami Valley South
Po Box 35691 Canton Oh
Effingham Bookings Florence Sc
Craigslist Southern Oregon Coast
20 Different Cat Sounds and What They Mean
Hyvee Workday
ABCproxy | World-Leading Provider of Residential IP Proxies
Shreveport City Warrants Lookup
The Boogeyman (Film, 2023) - MovieMeter.nl
Watson 853 White Oval
Black Panther 2 Showtimes Near Epic Theatres Of Palm Coast
Democrat And Chronicle Obituaries For This Week
Noaa Marine Forecast Florida By Zone
Frommer's Belgium, Holland and Luxembourg (Frommer's Complete Guides) - PDF Free Download
How to Draw a Bubble Letter M in 5 Easy Steps
Rise Meadville Reviews
Game8 Silver Wolf
Uc Santa Cruz Events
Hellgirl000
Ferguson Employee Pipeline
Setx Sports
Sams Gas Price Sanford Fl
Inducement Small Bribe
Gotrax Scooter Error Code E2
Satucket Lectionary
Vérificateur De Billet Loto-Québec
Haunted Mansion (2023) | Rotten Tomatoes
Gw2 Support Specter
Stitch And Angel Tattoo Black And White
Tanger Outlets Sevierville Directory Map
Coleman Funeral Home Olive Branch Ms Obituaries
Mike De Beer Twitter
Minecraft Enchantment Calculator - calculattor.com
Renfield Showtimes Near Regal The Loop & Rpx
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6057

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.